ua en ru

Оборонна концепція Польщі оголосила агресивну політику РФ загрозою для НАТО та ЄС

Оборонна концепція Польщі оголосила агресивну політику РФ загрозою для НАТО та ЄС Фото: у Варшаві опублікували Оборонну концепцію

Політику Росії назвали також головною загрозою для Польщі

У Варшаві у вівторок, 23 травня 2017 року, опублікували Оборонну концепцію Республіки Польща, згідно з якою головною загрозою для країни, а також Північноатлантичного Альянсу (НАТО) та Європейського Союзу (ЄС) є агресивна політика Російської Федерації. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Особливу тривогу викликають випадки використання Росією збройних сил для реалізації політичних цілей", - йдеться в документі, з відсиланням до війни РФ з Грузією і анексією частини території України.

Згідно з інформацією видання, автори документа вважають початок Москвою конфлікту регіонального масштабу з участю одного або декількох держав-членів НАТО реальною перспективою.

Також, в концепції зазначено, що головними загрозами та викликами, які стоять перед Польщею, є агресивна політика РФ, яка прагне до зміцнення позицій шляхом порушення міжнародного права, сили і примусу щодо інших країн, спробами дестабілізації західних структур, зокрема НАТО і ЄС і ослабленні трансатлантичних зв'язків

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав російську агресію однією з тем саміту НАТО, який відбудеться 25 травня в Брюсселі (Бельгія).