ua en ru

Оновлені пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом відкриють до кінця року, - МВС

Оновлені пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом відкриють до кінця року, - МВС Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" щодня перетинають понад 4 тис. громадян

Оновлені та переоснащені пункти пропуску "Каланчак" і "Чонгар" на адміністративному кордоні із окупованим Кримом можуть запрацювати вже наприкінці цього року. Про це за результатами міжвідомчої координаційної наради повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України, передає РБК-Україна.

За словами глави міністерства Арсена Авакова, щодня в одну сторону межу із Кримом перетинає понад чотири тисяч людей. На сьогодні готовий проект будівництва КПВВ та сервісних зон на лінії розмежування із окупованим Кримом в районі Каланчака та Чонгару. Проект розроблявся майже рік та складається з двох частин.

"Перша частина - державна. Це безпосередньо пункти пропуску, прикордонна, поліцейська, міграційна та митна функції, а друга - сервісна зона, яка буде будуватися за рахунок інвестиційних коштів. Також у проекті передбачене будівництво зони для паркування авто, штрафні майданчики та автовокзал із ліцензійними перевізниками. У разі виконання усіх вимог, перший оновлений КПВВ може бути відкритий наприкінці року", - зазначив Аваков.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, який керує проектом, додав що вартість робіт - близько 105 млн гривень. Ці гроші вже виділені із резервного фонду.

"Це проект, який розробив проектний інститут СБУ, із модульних конструкцій, які можна у будь-яку хвилину демонтувати. На сьогоднішній день він готовий і проходить процедури експертизи", - сказав Лавренюк.

Нагадаємо, 15 вересня 2018 року контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом відновили свою роботу. Раніше, 6 вересня, вони тимчасово припинили роботу в зв'язку з екологічною ситуацією із заводом "Титан" в окупованому Криму. У штатному режимі працював лише КПВВ "Чонгар".