ua en ru

Виявлений ВМС США об'єкт не має відношення до зниклої субмарини Аргентини

Виявлений ВМС США об'єкт не має відношення до зниклої субмарини Аргентини Фото: затонула в Аргентині субмарина (twitter.com/Armada)

Об'єкт був виявлений під час польоту літака P-8A Poseidon

Виявлений Військово-морськими силами Сполучених Штатів Америки (ВМС США) об'єкт не має відношення до зниклої підводному човні Аргентини. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію представника посольства США.

"Об'єкт, виявлений ВМС США поблизу району, де зникла підводний підводний човен аргентинського флоту відправив свій останній сигнал минулого тижня, не має відношення до зниклої субмарині", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, об'єкт був виявлений під час польоту літака P-8A Poseidon, що бере участь у масштабному морському і повітряному пошуку субмарини San Juan.

Наголошується, що підводний човен подорожувала в Південній Атлантиці з 44 людьми на борту і останній раз передав сигнал 15 листопада.

Так, аргентинська влада аналізуює незвичайний шум, зафіксований поблизу району, де судно відправило свій останній сигнал.

У середу ввечері представник військово-морського флоту Енріке Балбі сказав, що результати аналізу, проведеного головним чином в США, виявили вранці 15 листопада "акустичну аномалію" в той час, коли судно зникло. На питання, чи можна назвати звук вибухом, Балбі відмовився від коментарів і сказав, що дослідження звуку триває.

Підводний човен знаходився на шляху від Ушуайї до Мар-дель-Плата, коли повідомив про електричну несправність незадовго до зникнення минулого тижня. Субмарина була спущена на воду в 1983 році і пройшла технічне обслуговування в Аргентині в 2008 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що літак ВМС США виявив об'єкт близько останнього відомого місцезнаходження зниклої субмарини Аргентини.