ua en ru

Оприлюднено останні переговори екіпажу літака, що розбився в Ростові

Оприлюднено останні переговори екіпажу літака, що розбився в Ростові Фото: пілотів попереджали про вітер із поривами

Голоси членів екіпажу спокійні, пілоти ні про що не турбуються

У мережі з'явилися переговори екіпажу лайнера, що розбився в Ростові-на-Дону (РФ), із наземними службами. На записі жодних ознак хвилювання пілоти не виявляють, передає "Эхо Москвы".

Помітно, що голоси членів екіпажу спокійні, пілоти ні про що не турбуються і не повідомляють про якісь проблеми на землю. Судячи з переговорів міжнародного екіпажу, до моменту катастрофи політ Боїнга проходив у штатному режимі. Про те саме розповіли журналістам і диспетчери аеропорту Ростова-на-Дону. При цьому на фінальному етапі польоту екіпаж борту попереджали про сильний бічний вітер.

Наприкінці переговорів командира екіпажу авіакомпанії FlyDubai з диспетчерами аеропорту Ростова останні кажуть, що летовище закрите, слідом їх запитують, що там сталося. Судячи з метеозведення, яку диспетчери неодноразово передавали пілотам по радіозв'язку, в момент заходу Боїнга в аеропорт біля землі був вітер із поривами.

Зазначено, що слідчі вивчають переговори між командиром екіпажу і диспетчерами. На місці катастрофи знайшли обидві "чорні скриньки", ними скоро займуться фахівці.

Нагадаємо, пасажирський лайнер Boeing 737-800, який летів із Дубая, зазнав аварії в аеропорту Ростова-на-Дону 19 березня під ранок. За даними МНС РФ, під час аварії загинули всі 55 пасажирів і сім членів екіпажу, всього 62 людини. За даними Генконсульства України у Ростові-на-Дону, в результаті авіакатастрофи загинуло 8 українців.