ua en ru

Опубліковано подання генпрокурора на арешт Савченко

Опубліковано подання генпрокурора на арешт Савченко Фото: Надія Савченко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Антон Геращенко вирішив не голосувати за зняття з Савченко депутатської недоторканності

Народний депутат Антон Геращенко опублікував фотографії подання Генерального прокурора України Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Надії Савченко. Знімки оприлюднені на сторінці Геращенко у Facebook.

У документі повідомляється, що Надія Савченко може бути притягнута до кримінальної відповідальності за вчинення таких злочинів, як підготовка до захоплення державної влади і посягання на життя президента України.

Савченко з співучасниками злочину планувала здійснити державний переворот шляхом вчинення терористичних актів.

"(Планувалося - ред.) Здійснити збройні напади на квартири Петра Порошенка, Арсена Авакова та Олександра Турчинова з метою позавлення їх життя. Цими своїми протиправними діями Савченко зробила посягання на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну за попередньою змовою з групою осіб, тобто скоїла кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 14, частиною 28 статті 112 Кримінального кодексу України », - йдеться в документі.

Також зазначено, що Савченко разом з Рубаном придбала вогнепальну зброю на тимчасово окупованій території.

"Надії Савченко необхідно пройти примусове психіатричне обстеження на предмет адекватності", - написав нардеп після прочитання подання на притягнення до кримінальної відповідальності Савченко.

Антон Геращенко вирішив не голосувати за зняття з неї депутатської недоторканності і не буде голосувати за її затримання і арешт.

"Вважаю правильним, щоб Генеральний прокурор Юрій Луценко, замість подання на арешт Надії Савченко, подав документи на згоду Верховної Ради на її примусове обстеження в псих лікарні", - зазначив нардеп.

Надії Савченко необхідно пройти примусове психіатричне обстеження на предмет адекватності. До такого...

Опубліковано Антоном Геращенком 20 березень 2018 р.

Нагадаємо, Савченко повинна пройти медобстеження.