ua en ru

Оприлюднення рішення суду про конфіскацію коштів Януковича може завадити слідству, - Луценко 

Оприлюднення рішення суду про конфіскацію коштів Януковича може завадити слідству, - Луценко  Фото: Віктор Янукович (Андрій Мосієнко / УНІАН)

У рішенні суду є сотні підприємств, задіяних у схемах відмивання коштів

Розсекречення рішення Краматорського суду щодо конфіскації 1,5 мільярдів гривень у справі про відмивання коштів організованим злочинним угрупуванням (ОЗУ) екс-президента Віктора Януковича може ускладнити подальші слідчі дії. Про це сьогодні на засіданні парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розсекречення цієї інформації дуже ускладнить проведення слідчої і оперативно-розшукової, зокрема секретної, роботи щодо бенефіціарів цих структур", - заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що також слідство має інформацію про загрозу життю тих осіб, які пішли на співпрацю зі слідством у відповідній справі.

За його словами, у рішенні Краматорського суду є сотні підприємств, задіяних у схемах відмивання коштів ОЗУ Януковича.

Луценко зазначив, що наразі Генеральна прокуратура продовжує розслідувати десятки справ щодо ОЗУ Януковича та скоєних ним економічних злочинів.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд гривень оточення Януковича засекретили в інтересах слідства.