ua en ru

Оприлюднено повний текст рішення Апеляційного суду Лондона по "боргу" Януковича

Оприлюднено повний текст рішення Апеляційного суду Лондона по "боргу" Януковича Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Апеляційний суд одноголосно вирішив, що англійський суд повинен провести повний і відкритий судовий розгляд позиції України

Апеляційний суд Англії оприлюднив повний текст у справі про "борг Януковича" на 3 млрд доларів. Рішення винесено на користь України, повідомляється у рішенні суду.

У своєму одноголосному рішенні всі три судді Апеляційного суду Англії погодилися з тим, що суддя першої інстанції помилково: відмовив Україні у судовому розгляді аргументів захисту з примусу; відмовив Україні в постійній зупинці провадження у разі, якщо англійський суд не може розглядати аргументи України щодо примусу.

Україна успішно оскаржила рішення, винесене суддею Блером в порядку спрощеного виробництва, і це рішення підлягає скасуванню. Наголошується, що Росія призвела всі аргументи для того, щоб уникнути відповідальності за свої дії.

У той же час Апеляційний суд одноголосно вирішив, що англійський суд повинен провести повний і відкритий судовий розгляд позиції України.

Україна заявляє, що нібито укладені угоди про "російські" облігації не підлягають примусовому виконанню в силу загрози та актів політичної і військової агресії Росії проти України.

Україна вітає цей важливий результат, який є ще одним свідоцтвом того, що позиція України на цій стадії процесу є сильною.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко позитивно прокоментував рішення суду Лондона щодо так званого "боргу Януковича" у розмірі 3 млрд доларів.

Додамо, Апеляційний суд Англії сьогодні, 14 вересня 2018 року, підтримав апеляцію України в суперечці з Російською Федерацією по так званому "боргу Януковича" на 3 млрд доларів. Тепер Високий суд Лондона має повернутися до розгляду боргової суперечки "в рамках класичного судочинства з урахуванням всіх політичних моментів справи".