ua en ru

Порошенко відреагував рішення суду Лондона щодо "боргу Януковича"

Порошенко відреагував рішення суду Лондона щодо "боргу Януковича" Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко назвав "борг Януковича" хабарем Путіна за відмову від євроінтергації

Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення суду Лондона щодо так званого "боргу Януковича" у розмірі 3 млрд доларів. Про це президент написав на своїй сторінці в Twitter.

Зокрема, Порошенко схвально відреагував на рішення задовольнити апеляцію України в суперечці з Російською Федерацією (РФ) та дозвіл переглянути справу.

"Україна не повинна розплачуватися за хабарі, які Путін давав Януковичу за відмову від євроінтеграції. Відстоюємо свою правоту в міжнародних судах", - зазначив Порошенко.

Порошенко відреагував рішення суду Лондона щодо "боргу Януковича"Нагадаємо, Апеляційний суд Англії сьогодні, 14 вересня 2018 року, підтримав апеляцію України в суперечці з Російською Федерацією по так званому "боргу Януковича" на 3 млрд доларів. Тепер Високий суд Лондона повинен повернутися до розгляду боргової суперечки "в рамках класичного судочинства з урахуванням всіх політичних моментів справи".

У Міністерстві юстиції зазначили, що Російська Федерація використовувала так званий "борг Януковича" для шантажу України. Зокрема, глава Мін'юсту Павло Петренко наголосив, що реального кредиту не було, а була "маніпуляція режиму Януковича і зговір з керівництвом держави-агресора для того, щоб у Росії з’явився спосіб шантажу і впливу на Україну".