ua en ru

Полегшений вихід на ринки ЄС позитивно вплине на українських виробників курятини, кондитерських виробів та текстилю, - Пятницький

Поглиблення економічної співпраці з Євросоюзом та полегшення виходу на європейський ринок позитивно вплине на роботу українських виробників курятини, кондитерських виробів та текстилю.

Поглиблення економічної співпраці з Євросоюзом та полегшення виходу на європейський ринок позитивно вплине на роботу українських виробників курятини, кондитерських виробів та текстилю. Про це заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький на конференції "Спрощення процедур міжнародної торгівлі: світова практика та Україна", повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Пятницький зазначив, що сьогодні в Україні працює велика кількість підприємств, які вже сьогодні готові виходити зі своєю продукцією на ринок Європейського союз, а виробників курятини, кондитерських виробів та текстилю вже давно працюють за європейськими стандартами.

Що стосується інших українських компаній, то, на його думку, застосування ЄС автономних торгівельних преференцій по відношенню до вітчизняних товарів може стати для них гарним стимулом привести свої стандарти виробництва у відповідність з європейськими, звісно, якщо самі підприємства мають бажання розширити ринки збуту власної продукції.

"Ця угода відкриває нові ніші для всіх, просто потрібно їх знайти", - зазначив Пятницький.

При цьому він наголосив, що режим автономних торгівельних преференцій з ЄС є свого роду підготовчим етапом для українського бізнесу перед створенням зони вільної торгівлі з Євросоюзом.