ua en ru

Обласні бюджети недоотримують 300-400 млн грн від реклами поза межами населених пунктів

Кабінет міністрів України пропонує головам обласних держадміністрацій та керівникам профільних міністерств і відомств внести свої пропозиції та рекомендації в розроблений Київською обласною державною адміністрацією проект змін у Типові правила розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів. Про це повідомив перший заступник голови Київської облдержадміністрації Лев Парцхаладзе.

"Кабінет міністрів відреагував на ініціативу Київської обладміністрації. Профільним міністерствам і відомствам, а також усім головам обласних державних адміністрацій та Київської міськдержадміністрації для внесення пропозицій та зауважень був відправлений розроблений нами проект постанови "Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів", - сказав він.

За його словами, зараз у дозволах на таку рекламу не прописуються детальні умови: місце розташування, площа і ряд інших нюансів. Через відсутність чітких правил, рекламні носії за межами населених пунктів встановлюються хаотично, багато - незаконно. Крім того, обласні бюджети внаслідок відсутності механізму розміщення реклами недоотримують близько 300-400 млн грн.

"Бюджет тільки Київської області щорічно недоотримує у вигляді податків від даного виду діяльності близько 25-30 млн грн. І ці гроші можуть бути спрямовані, наприклад, на покращення інфраструктури галузі. Так само, як ми, втрачають дохід інші області: поза населених пунктів така історія спостерігається у всіх регіонах. Хоча в населених пунктах питання плати за встановлення зовнішньої реклами давно врегульовано", - зазначив чиновник.

Типові правила розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів затверджено постановою Кабінету міністрів N1135 від 5 грудня 2012 року.