ua en ru

Обсяги промислового виробництва в Запорізькій обл. за 2009 р. впали на 31%.

Обсяги промислового виробництва в Запорізькій обл. за 2009 р. впали на 31%. Про це на колегії Запорізької облдержадміністрації повідомив губернатор Борис Петров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обсяги виробництва в Запорізькій обл. впали на 31%, тоді як в цілому по країні даний показник знизився на 27%", - заявив Б.Петров. За словами губернатора, за 2009 р. найбільший спад в 52% зафіксований в машинобудуванні, в металургії - 29%, будівельній галузі - 50%. При цьому, як відзначив Б.Петров, в 2009 р. в області за останніх 10 років зафіксований спад продажів споживчих товарів, обсяг роздрібного товарообігу скоротився на 23%. "Знадобиться декілька років, щоб досягти докризового рівня розвитку", - підкреслив губернатор.

За словами Б.Петрова, план по надходженнях в бюджет-2009 був недовиконаний на 25%, через що місцеві бюджети втратили 46 млн грн, які могли бути направлені на дотацію вирівнювання.

"Про розвиток регіональних програм залишається тільки мріяти, наш регіон втратив динаміку розвитку. Ми більше не в змозі продовжувати будівництво газо- і водопроводів", - відзначив губернатор.