ua en ru

Обсяги контрабанди тютюнової продукції з Білорусі в 2015 р. зросли на 60%

Обсяги нелегального ввезення тютюнової продукції в Україну з Білорусі в 2015 р., порівняно з даними за минулий рік, зросли на 60% - до 42% від усього обсягу контрабанди. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Справа - тютюн. Контрабанда і контрафакт продовжують процвітати".

За словами директора з корпоративних питань "Імперіал Тобакко Україна" Олега Стрекаля, причин тому кілька. "Перша - гранична дешевизна білоруської продукції, а також налагоджені схеми транзиту з Білорусі через Україну в Придністров'ї з подальшим їх заходом знову на територію України", - зазначив він.

Як повідомила менеджер з регуляторних питань "Брітіш Американ Тобакко Україна" Олена Тищенко-Тишковець, продукція з Білорусі заместила контрабанду з Росії та Молдови, яка надходила з Придністровського регіону.
"В останньому кварталі 2014 року спостерігалося істотне падіння присутності нелегальної продукції з Білорусі на території України", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба в IV кварталі 2014 р. вилучила фальсифікованих сигарет на суму 46 млн грн.