ua en ru

Об'єми фіндопомоги Україні визначать країни G7, - Яценюк

Об'єми фінансової допомоги Україні будуть визначати країни "Великої сімки".

Об'єми фінансової допомоги Україні будуть визначати країни "Великої сімки". Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Украіни Арсеній Яценюк в аеропорту "Бориспіль" після приїзду з Брюсселю, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми проводимо разом з нашими партнерами з МВФ і Європейського союзу оцінку необхідності цих коштів ... Зараз у нас немає, на превеликий жаль, остаточного рішення по тій простій причині, що остаточне рішення зараз не за Києвом - остаточне рішення - за Вашингтоном, Брюсселем і іншим столицями "Великої сімки", так як вони повинні прийняти власні рішення щодо надання або кредитних гарантій, або виділення фінансування з власних бюджетів", - заявив Яценюк.

Водночас він нагадав, що у цьому році Україна отримала 9 млрд дол. фінансової допомоги, натомість іноземним кредиторам було повернуто 14 млрд долл.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд під час спільної телефонної розмови закликали Президента України Петра Порошенка реалізувати реформи, щоб полегшити відновлення економіки і забезпечити доступ до іноземної допомоги.