ua en ru

Обсяг торгівлі між Україною і Білорусією за 10 міс. 2011 р. збільшиться на 39% - до 4,9 млрд дол

Обсяг торгівлі між Україною і Білорусією за 10 місяців 2011 р. порівняно з аналогічним періодом 2010 р. збільшився на 39% і становить 4,9 млрд дол Про це повідомляє прес-служба державної митної служби України.
Крім того, як повідомляє прес-служба Держмитслужби, сьогодні, 28 листопада, глава української митниці Ігор Калетник зустрівся з керівником Федеральної митної служби Російської Федерації Андрієм Бельяніновим та Головою Державного митного комітету Білорусі Олександр Шпилевський.
Глави митних відомств підписали ряд угод про співпрацю. Серед них - протокол між митними службами України та Білорусією про обмін інформацією в рамках системи управління ризиками. Документ розроблений з метою скорочення термінів проведення та створення умов для спрощення митного контролю товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митні кордони України і Білорусії.
Затверджено план практичних заходів митних органів Білорусії і Україні в правоохоронній сфері на 2012 рік.
Підписано план спільних дій по боротьбі з митними правопорушеннями між митними службами України та Росії на 2012-2013 роки, а також протокол між правоохоронними підрозділами ГТС Україна і ФТС Росії з обміну інформацією про порушення, вчинені на україно-російській ділянці кордону.