ua en ru

Обсяг стабілізаційного механізму єврозони повинен перевершувати очікування ринків, - голова ОЕСР

Міністрам фінансів країн єврозони під час зустрічі 30 березня 2012 р. слід обговорити питання розширення обсягу стабілізаційного механізму для порятунку країн єврозони. Єврогрупи життєво необхідно зробити відповідні кроки і вразити фінансові ринки, вважає генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурія. "Коли маєш справу з фінансовими ринками, необхідно завжди перевершувати прогнози", - сказав Гурія на прес-конференції в Брюсселі, передає Reuters.

Раніше аналогічну точку зору висловив голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер. Європейський економіст повідомив, що бачить необхідність у збільшенні обсягу європейського стабілізаційного механізму. "Немає сумнівів у необхідності подібних дій", - сказав він на семінарі в Європейському парламенті, коментуючи питання про розширення ресурсів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) і Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

У той же час комісар Євросоюзу з монетарних питань Оллі Рен висловив упевненість, що міністрам фінансів країн єврозони вдасться прийти до компромісу з питання обсягу європейського стабілізаційного механізму. "Ми вже зробили ряд важливих кроків у відношенні створення більш сильного і постійного механізму, який зможе запобігти поширенню боргової кризи і сприятиме стабілізації обстановки на фінансовому ринку", - повідомив Рен сьогодні в Брюсселі.