ua en ru

Обсяг угод M&A у I півріччі знизився на 25% - до 1 трлн дол

Активність у сфері злиттів і поглинань скоротилася в усьому світі на 25% у першій половині 2012 р., так як глобальна економічна невизначеність обмежує плани розширення компаній, і банкіри не чекають значних поліпшень до кінця року, передає Reuters.

Обсяг заявлених угод до 19 червня склав трохи більше 1 трлн дол. у всьому світі, знизившись з 1,33 трлн дол. в аналогічний період минулого року, згідно з попередніми даними Thomson Reuters.

Зниження кількості укладених угод - це погана новина для банків, і без того постраждалих з-за фінансової кризи в Європі, побоювань про зростання в Азії і економіки США, яка погіршилася в останні місяці.
Банкіри очікують ще трьох місяців слабкої активності.

"Для швидкого підйому M&A немає очевидного каталізатора. Зараз спостерігається тенденція до повільного зростання при поступове збільшення щотижневих обсягів", - сказав Хенрік Аслаксен з Deutsche Bank.

Це незвичайне час для зниження активності. Запаси грошей на балансах компаній і недавнє зниження ринкової вартості акцій зазвичай, як вважається, створюють можливість для покупок. Але банкіри говорять, що глави компаній зберігають обережність.

"Незважаючи на те, що більшість фундаментальних показників продовжує вирівнюватися, друга половина року буде приблизно порівнянна з першою", - сказав Стефан Зелиг з Bank of America Merrill Lynch.

Зелиг сказав, що обсяги M&A, ймовірно, знизяться більш ніж на 25% у США і навіть ще сильніше в Європі та Азії в другій половині року.