ua en ru

Обсяг операцій з платіжними картками за півроку склав більше 900 млрд гривень, - НБУ

Обсяг операцій з платіжними картками за півроку склав більше 900 млрд гривень, - НБУ Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

За півроку частка безготівкових розрахунків з використанням платіжних карток збільшилась майже на 3%

Обсяг операцій з платіжними картками в Україні за півроку склав більше 900 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного банку України у Facebook.

"Українці продовжують активно користуватися платіжними картками для здійснення безготівкових розрахунків. Загальна кількість операцій із використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за перше півріччя 2017 року становила 1,43 млрд. шт., а їх обсяг - понад 908 млрд грн, і у порівнянні з першим півріччям 2016 року зросли відповідно на 23% та 28%", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за півроку частка безготівкових розрахунків в загальному обсязі операцій з використанням платіжних карток в Україні збільшилась майже на 3% і становила 38,1%.

Як повідомляється, за шість місяців 2017 року на 0,9% (понад 147 тис. од.) зросла кількість підприємств торгівлі та сфери послуг, що надають своїм клієнтам можливість здійснювати безготівкові розрахунки.

Також, відповідно до повідомлення, станом на 1 липня 2017 року мережа платіжних терміналів налічувала понад 234 тис. терміналів.

#cashless Українці продовжують активно користуватися платіжними картками для здійснення безготівкових розрахунків. За ...

Опубліковано Національний банк України 21 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше у НБУ заявляли про зростання випадків кібершахрайства з платіжними картками.