ua en ru

НБУ заявляє про зростання випадків кібершахрайства з платіжними картками

НБУ заявляє про зростання випадків кібершахрайства з платіжними картками Фото: кібершахрайство з платіжними картками

Зловмисники представляються по телефону працівниками НБУ

У Національному банку України (НБУ) заявили про зростання кількості випадків кібершахрайства з платіжними картами, пов'язаними з розголошення інформації про даних карт. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Останнім часом все частіше кібершахраї дзвонять користувачам платіжних карток, називаючись представниками НБУ і вимагаючи назвати конфіденційну інформацію про реквізити платіжних карток, суми залишків на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу", - йдеться в повідомленні.

В Нацбанку наголосили, що працівники НБУ ніколи не дзвонять з подібними проханнями, а будь-які питання по роботі з банківськими платіжними картками відносяться виключно до компетенції працівників банків-емітентів цих карток.

Також, в прес-службі нагадали, що представники банків ніколи не запитують конфіденційну інформацію і не дзвонять з невідомих номерів. У разі отримання подібних дзвінків, необхідно звертатися до контакт-центру банку-емітента картки або в правоохоронні органи.

НБУ заявляє про зростання випадків кібершахрайства з платіжними картками

Фото: інфографіка НБУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали учасників організованої злочинної групи, які зняли більше 10 млн гривень з банківських карток мешканців України.