ua en ru

Обсяг держзамовлення у 2016 залежатиме від популярності спеціальностей у вишах, - МОН

Обсяг держзамовлення у 2016 залежатиме від популярності спеціальностей у вишах, - МОН Фото: Інна Совсун

МОН має забезпечити коректну роботу автоматизованої системи розподілу держзамовлення

Обсяг державного замовлення у 2016 році буде коригуватися в залежності від популярності тієї чи іншої спеціальності у тих чи інших вищих навчальних закладах. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цьому році обсяг державного замовлення буде коригуватися в залежності від популярності тієї чи іншої спеціальності у тому чи іншому вищому навчальному закладі серед абітурієнтів", - заявила Совсун.


За її словами, таким чином додаткові місця державного замовлення зможуть отримати ті спеціальності у вишах, на які подадуть заяви сильніші абітурієнти.

"Основна задача, яка перед міністерством на сьогодні стоїть, - це максимально коректна робота автоматизованого механізму розподілу для того, щоб абітурієнти змогли отримати якнайкраще місце відповідно до їхніх пріорітетів та побажань", - додала Совсун.

Нагадаємо, станом на 20 липня 2016 року на вступ до вищих навчальних закладів (ВНЗ) України було подано 1 мільйон 350 тисяч заяв абітурієнтів.