ua en ru

Обсяг експорту текстильної промисловості Китаю в I півріччі 2013 виріс на 11,9% - до 130,9 млрд дол

У період I півріччя 2013 р. обсяг експорту одягу та інших текстильних виробів Китаю склав 130,94 млрд дол., що на 11,9% більше аналогічного показника 2012 р. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Темпи зростання показника на 9,7% пункту більше, ніж у першому півріччі минулого року. Такі статистичні дані, опубліковані сьогодні Китайської федерацією текстильної промисловості (КФТП).

Згідно з даними федерації, у січні-червні китайські текстильні підприємства, річні доходи кожного з яких перевищують 20 млн юанів, реалізували прибуток на загальну суму в 135,1 мдрд юанів, що на 16,6% більше ніж у січні-червні минулого року, темпи зростання відповідно підвищилися на 18,5 процентного пункту.

"Збереження стабільності експорту в цілому з його збільшенням до Євросоюзу свідчить про те, що китайські текстильні підприємства стали рішуче розширювати свою позицію на ринку Євросоюзу, а також те, що вони почали посилювати інноваційне виробництво з метою надання продукції з високою доданою вартістю", - зазначив помічник голови КФТП Чень Дапен.

Тим часом багато хто з експертів нагадують, що попри всі оптимістичні показники, текстильна промисловість Китаю залишається в складних внутрішніх та зовнішніх умовах розвитку, особливо з урахуванням того, що ціна на бавовну на внутрішньому ринку набагато вище міжнародної, а вартість робочої сили продовжує зростати.