ua en ru

Об'єднана опозиція "Батьківщина" подала документи до ЦВК

Члени ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" подали до Центральної виборчої комісії документи на реєстрацію кандидатів у народні депутати.

Члени ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" подали до Центральної виборчої комісії документи на реєстрацію кандидатів у народні депутати. Про це РБК-Україна повідомили в прес-служба партії.

Документи до ЦВК принесли голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, керівник Центрального виборчого штабу Олександр Турчинов, члени Ради Об'єднаної опозиції Борис Тарасюк, Анатолій Гриценко, народні депутати Руслан Князевич, Сергій Соболєв, Юрій Одарченко та інші.

Відповідаючи на запитання журналістів, Турчинов повідомив, що опозиція також внесла заставу, як того вимагає закон. За його словами, кошти перераховано не тільки за депутатів, які балотуються за партійним списком, а й за кандидатів, які балотуються по мажоритарним округам.

Нагадаємо, передвиборний з'їзд Об'єднаної опозиції відбувся 30 липня. На ньому були озвучені і затверджені списки кандидатів в народні депутати по багатомандатному загальнодержавному округу, а також по одномандатних округах. Перша п'ятірка партійного списку "Батьківщини" виглядає наступним чином:

1. Юлія Тимошенко (лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України, зараз відбуває строк у колонії);
2. Арсеній Яценюк (лідер партії "Фронт змін");
3. Анатолій Гриценко (лідер партії "Громадянська позиція");
4. Олександр Турчинов (заступник голови партії "Батьківщина", глава штабу об'єднаної опозиції);
5. Юрій Луценко (голова партії "Народна самооборона", колишній міністр внутрішніх справ України, зараз перебуває в СІЗО).

Крім того, на з'їзді була затверджена передвиборна програма опозиції.

Нагадаємо, раніше сьогодні документи в ЦВК подала Партія регіонів.