ua en ru

Обама заявив, що недооцінив вплив хакерських атак з РФ на демократію в США

Обама заявив, що недооцінив вплив хакерських атак з РФ на демократію в США Фото: Барак Обама розповів про вплив хакерських атак з РФ на демократію в США

Тим не менш, Обама не вважає, що недооцінював російського президента Володимира Путіна, який давав накази про хакерські атаки на США

Президент США Барак Обама заявив, що недооцінював вплив хакерських атак і дезінформаційної кампанії на демократію. Про це він заявив після публікації доповіді американських розвідслужб про те, що Росія втручалася в хід президентських виборів в США, повідомляє "Голос Америки".

"Думаю, що я недооцінював те, якою мірою в нову інформаційну епоху дезінформація, комп'ютерні атаки та інші дії можуть впливати на наші відкриті товариства, на наші відкриті системи, впроваджуватися в наші демократичні процедури, причому все швидше", - сказав Обама.

Тим не менш, Обама не вважає, що недооцінював російського президента Володимира Путіна. На думку розвідспільноти, саме російський президент віддавав розпорядження про підрив американської системи демократичних виборів, а також дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

За словами Обами, він санкціонував публікацію скороченої версії доповіді розвідки про російських хакерських атаках.

"Щоб ми розуміли, що Путін вже якийсь час займається цим в Європі, спочатку - в колишніх країнах-сателітах, де велика частка російськомовного населення, а потім - все більше - в західних демократичних країнах", - додав американський президент.

Нагадаємо, майбутній глава апарату Білого дому допустив прийняття заходів проти РФ через кібератаки.