ua en ru

Обама сумнівається в готовності РФ виконувати женевські домовленості

Президент США Барак Обама сумнівається в готовності Російської Федерації виконувати женевські домовленості. Про це Обама повідомив на прес-конференції.

Президент США Барак Обама сумнівається в готовності Російської Федерації виконувати женевські домовленості. Про це Обама повідомив на прес-конференції, передає Reuters.

Обама також зазначив, що підтримує зв'язок з лідерами країн Європи щодо України, і що США підготували нові санкції, які можуть бути введені в тому разі, якщо Росія відмовиться робити необхідні в рамках угоди дії для деескалації ситуації.

Президент США заявив, що західні країни "ретельно оцінять ситуацію" в тому випадку, якщо постане питання про введення нових санкцій.

"Я сподіваюся на те, що в найближчі кілька днів ситуація покращиться, але, з урахуванням минулого досвіду, вважаю, що занадто розраховувати на це не варто", - прокоментував Обама ситуацію на Україні. "Слід бути готовим до того, що нам доведеться відповісти на спроби втручання Росії у ситуацію на півдні та сході України", - сказав він.