ua en ru

Обама підписав розпорядження про передачу Україні оборонного озброєння

Обама підписав розпорядження про передачу Україні оборонного озброєння Фото: Барак Обама

Обама зустрівся з Порошенком до зустрічі з Путіним, де і було узгоджено основні підходи

Президент США Барак Обама в день зустрічі з Петром Порошенком на полях Генасамблеї ООН підписав розпорядження про передачу Україні нових зразків оборонного озброєння. Про це Президент Петро Порошенко заявив у інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 4 жовтня 2015 року.

"Обама зустрівся зі мною до зустрічі з Путіним, де ми погодили основні підходи, після зустрічі, і ввечері після зустрічі з віце-президентом Байденом він повідомив мені, що підписав відповідне розпорядження про передачу Україні нових зразків військового озброєння, яке як повітря потрібно нам", - повідомив Порошенко.

За словами Порошенка, мова йде про контрбатарейных станціях великої дальності, які дадуть змогу Україні підвищити ефективність оборонних можливостей війська.

Також президент зазначив, що мова йде про надання додаткових коштів для забезпечення підготовки необхідного обладнання озброєння українських військових підрозділів.

Говорячи про роботу 70 сесії Генасамблеї ООН, Порошенко зазначив, головну увагу було зосереджено на виступах президента США Барака Обами і лідерів країн ЄС.

"Основний висновок із Генасамблеї - нам вдалося перетворити європейську єдність і солідарність з Україною, єдність країн G7 на глобальну", - заявив Порошенко.

"На сьогодні ми бачимо тверду підтримку абсолютної більшості країн позиції України - неприйняття агресії на Донбасі, анексії Криму і подальшого подібної поведінки кшталт теракту щодо малазійського Боїнга MH17.

Нагадаємо, Порошенко запросив Обаму відвідати Україну.

Як повідомлялося раніше, США виділять Україні 7,5 млн дол. для допомоги постраждалим на Донбасі.