ua en ru

Обама підтримав збереження санкцій проти РФ

Обама підтримав збереження санкцій проти РФ Фото: Обама виступив за збереження санкцій проти РФ до виконання мінських угод

За його словами, світовому співтовариству необхідно підтримати Україну в боротьбі за свій суверенітет і територіальну цілісність

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама закликав зберегти санкції проти Російської Федерації до виконання нею мінських домовленостей. Про це він написав у колонці для газети Financial Times.

Обама вважає, що необхідно зміцнити співпрацю між НАТО і ЄС, а також підтримати Україну, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність. Для цього санкції проти РФ повинні зберегтися до тих пір, поки Росія не виконає мінські угоди.


Президент США відзначає, що перед світовим співтовариством зараз стоїть низка викликів, таких як теракти в країнах НАТО, наплив біженців, російська агресія проти України, вихід Британії з Євросоюзу.

Обама висловив надію, що варшавський саміт НАТО допоможе "мобілізувати політичну волю" для відповіді на сучасні виклики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Обама і Путін не змогли домовитися щодо Сирії.