ua en ru

Обама переміг Ромні у другому турі президентських дебатів

В Університеті Хофстера в Хемстеді минулої ночі відбулися другі передвиборні дебати між кандидатом у Президенти від Демократичної партії Бараком Обамою і республіканцем Міттом Ромні, які завершилися перемогою чинного американського лідера, передає Reuters.

У ході дебатів політики торкнулися питань внутрішньої і зовнішньої політики.

Кандидат від Республіканської партії викрив Обаму і його команду в актуальних економічних і соціальних проблемах. "У нас на сьогоднішній день працює менше людей, ніж це було, коли Президент прийшов до влади. Ми не досягли прогресу, який ми повинні забезпечити, щоб знову дати людям роботу", - заявив Ромні.

Екс-губернатор штату Массачусетс вказав також, що найважче ситуація складається для випускників коледжів: половина дітей, які закінчили навчальні заклади в цьому році, залишаються без роботи, заявляє політик. Після цього республіканець заявив, що американська влада повинна ввести систему перевірки легальності статусу перебування в країні всіх, хто влаштовується на роботу. За словами Ромні, США не повинні дозволяти нелегальним мігрантам віднімати робочі місця у тих, хто перебуває в Штатах на законних підставах. Проти присутності останніх республіканець не заперечує.

Обама не залишився в боргу і обрушився з критикою на економічну програму Ромні, заявивши, що так званий план республіканця з п'яти пунктів насправді включає тільки одну пропозицію: люди зверху повинні грати за іншими правилами, ніж люди знизу. "Такою була його філософія в приватному секторі, така була його філософія як губернатора, і така його філософія як кандидата в Президенти", - заявив Обама.

Читайте також: Обама проти Ромні: Податкова програма