ua en ru

Обама оголосив дату виступу з прощальною промовою до народу США

Обама оголосив дату виступу з прощальною промовою до народу США Фото: Барак Обама

Обама звернеться до нації 10 січня

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Барак Обама планує звернутися з прощальною промовою до американського народу 10 січня 2017 року. Про це свідчить відповідна заява Обами, опублікована на офіційному сайті Білого дому.

Так, останнє офіційне звернення до американців Обама має намір здійснити в штаті Чикаго.

"Я сприймаю це як можливість сказати "спасибі" всім вам за цю дивовижну подорож, відзначити напрямки, за якими ви змінили цю країну на краще за останні вісім років, а також поділитися думками про те, в якому напрямку нам потрібно слідувати далі", - зазначив глава США.

Згідно із заявою, традиція звернення президента до американського народу при передачі повноважень наступному лідеру почалася з Джорджа Вашингтона в 1796 році.

"З 2009 року ми стикалися з багатьма труднощами, і вони зробили нас сильнішими, тому що нас ніколи не відпускало переконання, яке направляло нас з часів заснування США, про те, що ми можемо змінити цю країну на краще", - підкреслив Обама.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп планує зібрати на фінансування церемонії своєї інавгурації від 65 млн до 75 млн доларів. Інавгурація відбудеться 20 січня у Вашингтоні біля будівлі Капітолія. На урочистій церемонії Обама офіційно передасть йому повноваження.