ua en ru

Обама про Джобса: Помер великий мрійник і новатор

Президент США Барак Обама вшанував пам'ять померлого засновника компанії Apple Стіва Джобса, назвавши його великим мрійником і новатором, передає BBC.

"Стів стоїть у ряді найбільших американських новаторів - досить сміливий, щоб мислити не так, як усі, досить рішучий, щоб вірити в свої здібності змінити світ, і досить обдарований, щоб це зробити", - йдеться в заяві Обами.

За словами американського лідера, можливо, немає більшого визнання успіху Джобса, ніж той факт, що всі в світі дізналися про його відхід за допомогою пристрою, винайденого ним же.

Джобс помер у середу на 57-му році життя після тривалої хвороби. Про його смерть оголосила корпорація, на чолі якої Джобс стояв до серпня цього року.

Джобс народився в 1955 р. і виріс в Каліфорнії. У 1974 р., після того, як він пішов зі своєї роботи в компанії з виробництва відеоігор, Джобс і його партнер Стів Возняк заснували компанію Apple в гаражі Джобса. Вони стали розробляти перший персональний комп'ютер. У 1997 р. Джобс пішов з компанії, але повернувся до неї, після того, як вона мало не збанкрутувала. Зараз Apple - одна з найбільших компаній в світі.

Нагадаємо, 25 серпня ц.р. Джобс залишив пост глави Apple через прогресуючу хворобу, заявивши, що більше не може виконувати обов'язки керівника.