ua en ru

Обама: Необхідно зробити більше для відновлення американської економіки

Президент США Барак Обама заявив, що законопроект про підвищення стелі держборгу, який він підпише, стане першим кроком, який гарантує, що Америка житиме по коштах. Він відзначив, що для відновлення економіки країни необхідно зробити більше. Про це повідомляє РБК.
Глава Білого дому додав, що спеціальний двосторонній комітет виробить проект реформи оподаткування, яка потім буде закріплена законодавчо. Американський лідер сказав, що необхідно знайти "збалансований підхід", по якому багатша частина населення країни платитиме більше податків, що дозволить скоротити дефіцит бюджету.
Обама зазначив, що суперечки навколо підвищення держборгу країни створили серйозну перешкоду для американського бізнесу, проте в економіки країни були і інші "незаплановані проблеми", наприклад - землетрус в Японії. Обама також висловив надію, що виплату з безробіття вдасться зберегти.
Крім того, Президент виступив за забезпечення громадян великою кількістю робочих місць.
Обама виголосив свою промову відразу ж після завершення голосування в сенаті з питання підвищення ліміту запозичення США. Верхня палата конгресу схвалила підвищення стелі держборгу мінімум на 2,1 трлн дол. і скорочення дефіциту бюджету за 10 років на ту ж суму.