ua en ru

Обама готує план скорочень бюджету США, що передбачає економію більше 1,5 трлн долл

Президент США Барак Обама готує докладний план скорочення бюджету США більше, ніж на 1,5 трлн дол., які повинен заощадити новий комітет Конгресу, повідомили офіційні представники президентської адміністрації, передає Reuters.
Співробітники Білого дому сказали, що у фінальну програму, яку готує комітет, можуть увійти заходи підвищення зайнятості.
Конгресмени США створили спеціальний двопартійний комітет для опрацьовування плану бюджетних скорочень, домовившись про підвищення боргового ліміту країни, щоб уникнути дефолту.
Ідеї Обами про скорочення витрат будуть озвучені в ході виступу про проблеми зайнятості на початку вересня. Його план підвищення кількості робочих місць поки не доведений до кінця, але може включити такі заходи, як скорочення податків, інвестиції в розвиток інфраструктури, пільги для співробітників з тривалим стажем роботи і підтримка секторів економіки, що найбільше її потребують.
Високий рівень безробіття і млявий приріст числа робочих місць в США викликає у інвесторів побоювання нової рецесії в найбільшій економіці світу, особливо враховуючи слабке зростання ВВП в першій половині поточного року.