ua en ru

Обама: "Аль-Кайеда" ослаблена і не в змозі організувати нові теракти в США

Президент США Барак Обама вважає, що "Аль-Кайеді" після понесених нею втрат було б украй складно організувати нові великі теракти на американській території. В інтерв'ю телеканалу АВС в понеділок, 3 жовтня, Обама зазначив, що за останні 2-3 роки США і їх союзники знищили значну частину керівництва "Аль-Кайеди" на чолі з Усамою бен Ладеном. За словами Обами, мета Вашингтона - завдати цьому угрупованню остаточної поразки.

Тим не менше, на думку Президента, будучи відкритим суспільством, США залишаються уразливими перед тероризмом, тому скидати з рахунків цю небезпеку в жодному разі не можна, передає радіо "Свобода".

Нагадаємо, ідеолог теракту 11 вересня, колишній "терорист номер один" і лідер "Аль-Кайеди" бен Ладен був ліквідований 2 травня 2011 р. в його особняку в Абботтабаде, розташованому за 50 км від Ісламабаду - столиці Пакистану. Його знищили в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки ідейний натхненник "Аль-Кайеди" був убитий пострілом в голову. Пізніше з'явилася інформація про те, що тіло бен Ладена було поховано в Аравійському морі.

В ході операції по знищенню "терориста номер один" в руки спецназу потрапила інформація про те, що "Аль-Кайеда" готувала атаку на США в десяту річницю терактів 11 вересня.