ua en ru

ВАТ "Газпром нєфть" в середньостроковій перспективі планує сформувати центр здобичі в Західній Африці

ВАТ "Газпром нєфть" у разі підтвердження запасів на шельфі Екваторіальної Гвінеї в середньостроковій перспективі планує сформувати центр видобутку в Західній Африці. Про це повідомляє корпоративний журнал "Газпром нєфть" з посиланням на начальника департаменту придбання і інтеграції нових активів компанії Олександра Панкратова, повідомляє РБК.
За його словами, в довгостроковій перспективі "Газпром нєфть" може придбати права на проведення операцій на інших екватогвінейських блоках і в сусідніх країнах, наприклад, в Камеруні або Габоні.
Нагадаємо, в червні 2010 м. "Газпром нєфть" і Екваторіальна Гвінея підписали угоди про розділ продукції (СРП) по двох розвідувальних морських блоках в цій країні. Інвестиції "Газпром нєфті" в розробку шельфу в Екваторіальній Гвінеї можуть скласти 3 млрд дол. Ресурсний потенціал двох блоків оцінюється приблизно в 110 млн т нафти. Первинні роботи з геологорозвідки в Екваторіальній Гвінеї "Газпром нєфть" вестиме самостійно. В майбутньому можливе залучення партнерів, що спеціалізуються на видобутку на шельфі. ЩорічноЕкваторіальна Гвінея видобуває на шельфі близько 20 млн т нафти.
"Газпром нєфть" (раніше "Сібнефть") є дочірнім нафтовидобувним підприємством "Газпрому", якому належить понад 95% акцій компанії.