ua en ru

ОАЕ тимчасово призупинили імпорт української харчової продукції

ОАЕ тимчасово призупинили імпорт української харчової продукції Фото: ОАЕ тимчасово призупинили імпорт української харчової продукції

Відновлення сертифікації українського халяльного центру перебуває на особистому контролі Кутового

Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) призупинили імпорт харчової продукції з України у зв’язку з припиненням сертифікації українського халяльного центру, який раніше мав право видавати сертифікати халяль на нашу продукцію, передає прес-служба Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідно до повідомлення, питання відновлення сертифікації українського халяльного центру перебуває на особистому контролі міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового та Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи.

Підкреслюється, що між компетентними органами України та ОАЕ й надалі триватимуть перемовини щодо процедури сертифікації українських халяльних центрів відповідним компетентним органом Об’єднаних Арабських Еміратів ESMA. Слід зазначити, що процедура сертифікації халяльних центрів у середньому триває до року. Наразі Держпродспоживслужба підготувала офіційний запит до компетентного органу ОАЕ щодо врегулювання зазначеної ситуації.


"Питання не пов’язане з якістю вітчизняної харчової продукції: наша продукція безпечна та відповідає вимогам міжнародних партнерів, про що свідчить значна диверсифікація світових ринків. У даному випадку проблема полягає у внутрішніх процедурах визначення повноважень сертифікаційних центрів халяль Об’єднаними Арабськими Еміратами", - зазначив голова служби.

Нагадаємо, Білорусь обмежила імпорт свинини з Хмельницької області України через спалах африканської чуми свиней (АЧС).