ua en ru

ОАЕ та Саудівська Аравія вперше запроваджують ПДВ

ОАЕ та Саудівська Аравія вперше запроваджують ПДВ Фото: прапор Саудівської Аравії (twitter.com/bnhamzh)

Із 1 січня 2018 року продаж низки товарів та послуг у королівствах оподатковуватиметься ПДВ

Уперше продаж низки товарів та послуг у королівствах Саудівська Аравія та Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) із 1 січня 2018 року оподатковуватиметься податком на додану вартість (ПДВ) зі ставкою 5%. Про це 31 грудня повідомляють податкові органи в Ер-Ріяді та Абу-Дабі, передає DW.

Зазначено, що запровадження ПДВ пов'язують зі спадом цін на нафту та необхідністю розширення бази поповнення державних скарбниць, а також стабілізації фінансових ринків королівств.

Передбачається, що податок справлятиметься під час продажу низки продуктів харчування, напоїв, а також транспортних, готельних послуг та послуг у сфері нерухомості. Водночас послуги у сфері освіти та охорони здоров'я спершу не будуть об'єктами оподаткування ПДВ.

Як повідомляється, два роки тому міністри фінансів країн-учасниць Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (GCC) погодили повсюдне запровадження ПДВ. Наразі до фактичного запровадження цього податку вдаються тільки Саудівська Аравія та ОАЕ. Інші країни-учасниці GCC - Бахрейн, Кувейт, Катар та Оман, - мають запровадити ПДВ протягом наступних двох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що безвізовий режим між Україною й Об'єднаними Арабськими Еміратами набув чинності 31 грудня 2017 року.