ua en ru

З ОАЕ до Києва вилетіли два літаки з українськими туристами, - МЗС

З ОАЕ до Києва вилетіли два літаки з українськими туристами, - МЗС Фото: українські туристи вилетіли з Дубая в Київ після трьох діб в аеропорту

Понад 250 українцыв три доби не могли вилетіти додому з Дубая

З Об'єднаних Арабських Еміратів в Україну вилетів літак з українськими туристами, які понад три доби провели в аеропорту Шарджа. Про це повідомила консульська служба МЗС у Twitter.

"Літак Шарджа-Київ вилетів у Україну. На борту 109 пасажирів. Консули - в аеропорту. Продовжуємо вживати заходів", - йшлося в повідомленні.

Український консул підтвердив цю інформацію в коментарі каналу "24".

"Вилетів наш літак - 109 пасажирів на борту - Шарджа - Київ. Я обійду весь аеропорт, буду дізнаватися, чи залишився тут хтось з українців, і далі буду думати, як перебиратися в Дубай, тому що там теж складна ситуація, але там теж наші два консули є", - уточнив він.

Пізніше в Twitter МЗС з'явилася інформація, що ще 150 українців залишили Арабські Емірати рейсом Дубай-Київ.

Раніше Міністерство закордонних справ України надіслало ноту МЗС Об'єднаних Арабських Еміратів і лист авіакомпанії у зв’язку з неможливістю понад сотні українських пасажирів покинути міжнародний аеропорт Шарджі в ОАЕ.

Нагадаємо, понад сто українських туристів три доби не могли вилетіти додому з ОАЕ і перебували в аеропорту міста Шарджа.