ua en ru

У Нью-Йорку відбулася акція з вимогою звільнити Сенцова

У Нью-Йорку відбулася акція з вимогою звільнити Сенцова Фото: Олег Сенцов (youtube.сомІНФОРМАТОР)

Демонстрація пройшла під стінами Генерального консульства Росії в Нью-Йорку

У Нью-Йорку напередодні Нового року люди вийшли на акцію до Генерального консульства Росії з вимогою звільнити з ув'язнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова. Про це повідомив український і американський режисер-документаліст і продюсер Андрій Загданський на своїй сторінці в Facebook.

"Ми прийшли і сказали: "Звільніть Олега Сенцова". І ще ми сказали, що ми пам'ятаємо про нього. І будемо думати про нього в новорічну ніч. Було дуже холодно", - написав режисер.

напевно, це останній знімок в цьому році. Побажаємо Олегу Сенцову свободи в 2018. І Юрію Дмитрієву. І нескінченної кількості інших невинно засуджених, імен яких ми не знаємо.

Опубліковано Andrei Zagdansky 31 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 28 грудня президент України Петро Порошенко вимагав відновити переговори з Російською Федерацією щодо звільнення українських політв'язнів. Він також додав, що Україна буде боротися за те, щоб Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші, хто знаходиться в РФ і в окупованому Криму, як можна швидше були звільнені.

Відзначимо, напередодні адвокат режисера Дмитро Дінзе повідомив, що у Олега Сенцова почалися проблеми з серцем, загострився ревматизм і він сильно схуд. Він зазначив, що поки в колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі до Сенцова не застосовували жодних утисків і тортур.