ua en ru

У Нью-Йорку відкрилася сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкрилася сесія Генасамблеї ООН Фото: ООН (un.org)

Відкриття відбулося в штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку

Урочисте відкриття 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН відбулося у вівторок в штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку. Про це повідомляє прес-служба ООН.

"Ми починаємо нову сесію, і нас чекає напружена робота", - заявила під час виступу на церемонії міністр закордонних справ Еквадору Марія Фернанду Еспіноза Гарсес, яка протягом року буде очолювати роботу сесії.

У свою чергу Голова 73-ї сесії ГА ООН, міністр закордонних справ та міграції Еквадору Марія Фернанда Еспіноса Гарсесом підкреслила важливість додаткового імпульсу багатостороннього співробітництва та посилення роботи Генеральної Асамблеї. У числі основних пріоритетів Голова 73-ї сесії ГА ООН виділила подальшу реформу ООН, запобігання конфліктів, забезпечення прав людини, гендерну рівність і подолання несправедливості у світі.

Так, в порядок денний сесії планується включити більше 175 питань у таких сферах, як підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, сталий розвиток, права людини, гуманітарну допомога, сприяння правосуддю і розвитку міжнародного права.

Важливе місце також займе тематика сприяння економічному розвитку та прийняття глобальних угод з міграції та біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання звільнення Олега Сенцова та інших українських бранців Кремля повинно стати одним з основних тем Генасамблеї ООН.