ua en ru

Тема визволення Сенцова повинна стати однією з основних на Генасамблеї ООН, - постпред

Тема визволення Сенцова повинна стати однією з основних на Генасамблеї ООН, - постпред Фото: Олег Сенцов (фото: facebook.comNashePrykarpattia.jpg)

Сьогодні відкриється 73-я сесія Генеральної Асамблеї ООН

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку сьогодні, 18 вересня, відкриється 73-я сесія Генеральної Асамблеї ООН. Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ України.

Повідомляється, що темою Генасамблеї обрано: "Зробимо ООН ближче до інтересів всіх людей: глобальне лідерство і загальна відповідальність у підтриманні мирних, справедливих і стійких товариств".

"Питання звільнення Олега Сенцова і інших українських бранців Кремля повинно стати одним з основних тем Генасамблеї ООН", - цитує МЗС постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

Як наголошується, в порядок денний сесії планується включити більше 175 питань у таких сферах, як підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, сталий розвиток, права людини, гуманітарна допомога, сприяння правосуддю і розвитку міжнародного права тощо.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада України підтримала проект постанови №9040 про заяву в Норвезький Нобелівський комітет про висунення кандидатури українського кінорежисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.