ua en ru

NYT: Трамп планував атакувати ядерний об'єкт в Ірані

NYT: Трамп планував атакувати ядерний об'єкт в Ірані Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)
Автор: РБК-Украина

Президент США Дональд Трамп консультувався з приводу можливої ​​атаки на ядерний об'єкт в Ірані. При цьому, радники відмовляли його від удару по Ірану.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела, близькі до Білого дому.

За даними газети, обговорення проходили після того, як міжнародні інспектори повідомили про значне збільшення запасів ядерних матеріалів в Ірані.

На зустрічі були присутні віце-президент Майк Пенс, держсекретар Майк Помпео, новий глава Пентагону Крістофер Міллер і глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

NYT повідомляє, що радники відмовляли Трампа від удару по Ірану, оскільки він може призвести до широкомасштабного конфлікту.

Взимку Дональд Трамп звернувся до нації після удару Тегерана по американських базах в Іраку, заявивши, що в Ірану під час його правління не буде ядерної зброї.

Нагадаємо, 5 січня 2020 року влада Ірану оголосила про відмову від основного зобов'язання за ядерною угодою 2015 року відносно обсягів збагаченого урану. Іран планує і надалі продовжувати співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ), але відтепер обсяги збагаченого урану будуть залежати від потреб Тегерана.