ua en ru

NYT: на літаку EgyptAir були посилені заходи безпеки

NYT: на літаку EgyptAir були посилені заходи безпеки Фото: на літаку EgyptAir були посилені заходи безпеки

Причини падіння A320 поки невідомі

Літак EgyptAir, що слідував рейсом MS804, який зазнав аварії у Середземному морі, супроводжували троє співробітників служби безпеки, хоча зазвичай на борту лайнера знаходилися двоє охоронців. Про це повідомляє газета The New York Times.


Повідомляється, що в ході польоту один із співробітників служби безпеки, як правило, сидить на початку салону, відразу після крісел бізнес-класу, інший - ближче до кінця літака. Чому на рейс Париж - Каїр охоронців було троє джерела газети пояснити не змогли.

На лайнері, як повідомляє видання з посиланням на співробітників служби безпеки Єгипту, був надряпаний напис "Ми зіб'ємо цей літак". Напис з'явився ще кілька років тому. З тих пір авіакомпанія ввела в дію цілий ряд нових заходів безпеки у відповідь на політичні заворушення в Єгипті, джихадського насильства та інших авіаційних катастроф, таких як аварія російського літака.

Також EgyptAir звільнив співробітників за їх політичні забобони, активізував пошуки екіпажу і додав додаткових беззбройних охоронців в польоті. Троє таких охоронців загинули в результаті авіакатастрофи в четвер.

Члени екіпажу EgyptAir піддавалися набагато більш суворим заходам безпеки після аварії російського авіалайнера у жовтні.

Нагадаємо, в мережі опублікували аудіозапис розмови пілотів літака EgyptAir, який прямував рейсом MS804, з наземними службами в Цюріху.