ua en ru

Нинішня влада перетворила вибори на фарс, - Симоненко

Нинішній режим перетворив вибори на фарс, вони не об'єднають Україну, а лише поглиблять протиріччя. Про це Петро Симоненко заявив сьогодні, 20 травня, з парламентської трибуни.

"П'ятничний розбій в центрі Києва і небажання влади дати об'єктивну оцінку того, що трапилося і знайти бандитів показали, що рішення Компартії про зняття кандидатури з виборів правильне. Воно правильне ще й тому, що в країні йде війна, Україна розколота і проведення виборів з метою обрання президента не буде сприяти об'єднанню України, об'єднанню народу, а тільки поглибить протиріччя. Ми є свідками того, що жоден факт злочину, особливо вбивств наших громадян, не розслідується до кінця, не проводяться судово-медичні експертизи. Нинішній режим перетворив вибори на фарс", - заявив лідер КПУ.

Він також підкреслив, що в таких нелегітимних виборах Комуністична партія України не має права приймати участь.

За його словами, необхідно заспокоїти суспільство, припинити війну, внести зміни в Конституцію, створити всі передумови для вільного волевиявлення громадян, а також донесення політичної позиції на виборах кожної політичної сили і кожним кандидатом. В умовах нинішнього режиму це неможливо, а значить не можна говорити, що Україна буде заспокоєна, в ній запанують мир і злагода після проведення виборів.

"Трагедією для всього народу і для всієї Європи може обернутися фашистський шабаш, який вчинили організатори, спонсори та натхненники Майдану під приводом повалення однієї диктатури і заміни її іншою, більш суворою і жорстокою. Ми стоїмо на позиції територіальної цілісності країни і закликаємо об'єднати народ України і виробити ті пропозиції, які дадуть можливість вирішувати конкретні питання в інтересах майбутнього", - підкреслив політик.

Нагадаємо, 16 травня після закінчення теледебатів на "Першому національному", де Симоненко заявив про зняття своєї кандидатури з виборів Президента України, на нього було скоєно напад.