ua en ru

Янукович вивів з держбюджету від 20 до 30 млрд доларів, - Петренко

Янукович вивів з держбюджету від 20 до 30 млрд доларів, - Петренко Фото: Павло Петренко

За словами Петренка, новий законопроект про спецконфіскацію відповідає європейським вимогам

Колишній президент України Віктор Янукович вивів з державного бюджету від 20 до 30 млрд доларів США. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ході брифінгу в середу, 15 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"За підрахунками експертів і правоохоронних органів, режимом Януковича за неповні 4 роки були виведені з країни з державного бюджету від 20 до 30 млрд доларів ... так і з ситуації, коли на початку 2014 року дірка в бюджеті становила близько 290 млрд гривень тих коштів , які нібито були на рахунках місцевих органів влади і на рахунках загального фонду державного бюджету, але їх фактично не було", - пояснив Петренко.

"Ми напрацювали той законопроект, ту нову версію, в якій ми зняли всі міфи, всі спекуляції щодо введення фактично нового інституту спецконфіскації в цивільному процесі", - додав міністр.

При цьому він зазначив, що законопроект відповідає європейським вимогам, а також закликав парламентарів розглянути його на найближчому сесійному тижні.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України направив до Верховної Ради України законопроект про спецконфіскацію. Відповідне рішення було прийнято на вчорашньому засіданні уряду.