ua en ru

Янукович просить про допит у режимі відеоконференції

Янукович просить про допит у режимі відеоконференції Фото: Віктор Янукович

Адвокат экс-"беркутівців" просит суд допросить Януковича

Екс-президент України Віктор Янукович просить про допитати його у режимі відеоконференції. Про це заявив один із адвокатів екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськина, Олега Янішевського, Олександра Маринченка та Сергія Тамтури, повідомляє у Тwitter журналіст Михайл Штекель.

"11 квітня адвокат зустрічався в Москві із Януковичем і той погодився дати покази через відео...Януковичу відомі обставини того, що відбувалося 20 лютого в центрі Києва, і він хоче про це розповісти", - написав він.

Янукович також записав відеозвернення на захист "беркутівців". Зокрема, він заявляє, що у них стріляли і вони горіли. Він також запевняє, що ніхто не давав наказу на розстріл Майдану.

Адвокат також повідомив, що Янукович боїться приїхати в Україну через ризик для життя. За його словами, кортеж Януковича колись обстріляли, охоронець отримав кулю з автомату Калашнікова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист екс-президента України Віктора Януковича надасть слідчим пояснення їх підзахисного у справі про події під час Революції Гідності.