ua en ru

Янукович закликав світових лідерів створити спецкомісію з розслідування подій на Майдані

Янукович закликав світових лідерів створити спецкомісію з розслідування подій на Майдані Фото: Віктор Янукович

Янукович заявив про необхідність вимагати від української влади реального розслідування подій на Майдані

Екс-президент-втікач Віктор Янукович закликав світових лідерів ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для моніторингу розслідування злочинів, скоєних на Майдані. Про це він написав у листі до лідерів, передає "РИА Новости".

Так, лист звернено до президентів Росії, США, Німеччини, Франції та Польщі Володимира Путіна, Дональда Трампа, Франка-Вальтера Штайнмайера, Франсуа Олланда і Анджея Дуди, а також німецького канцлера Ангели Меркель, голови Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта, генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та голови Європарламенту Антоніо Таяні.

Крім того, в зверненні Янукович заявив про необхідність вимагати від української влади почати реальне розслідування подій на Майдані, а також допустити представників спецкомісії і представників нинішньої української опозиції до проведення відповідного моніторингу.

"Повернути мир і верховенство права в Україну можна лише за умови об'єктивного і відкритого розслідування трагічних подій лютого 2014 року, які дали поштовх подальшій ескалації конфлікту", - зазначив екс-президент і додав, що зі свого боку він гарантує "надання всієї посильної допомоги" в проведенні відповідного розслідування.

Нагадаємо, Янукович звернувся до світових лідерів із пропозицією провести референдум по Донбасу.