ua en ru

Янукович подав у суд на українське ЗМІ за наклеп

Янукович подав у суд на українське ЗМІ за наклеп Фото: колишній президент України Віктор Янукович

Янукович подав позов про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації у Печерський райсуд Києва

Колишній президент України Віктор Янукович подав позов до Печерського райсуду Києва проти видання "Лівий берег" (LB.ua). Про це свідчить Справа № 757/11361/17-ц в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з постановою, колишній президент вимагає спростування заяви голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного, яку він зробив під час інтерв'ю з LB.ua про те, що на рахунках цього банку розміщується "понад 1,1 мільярда 150 мільйонів доларів", які належать Януковичу і колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Янукович зажадав спростувати недостовірну інформацію, шляхом розміщення на інтернет-сайті LB.ua в розділі "Новини" повідомлення зі спростуванням.

Відомо, що справою займається адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк. На даний момент позивач повністю не сплатив судовий збір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, крім розслідування справи щодо екс-президента Віктора Януковича, також допитали у справі про злочини під час Євромайдана.