ua en ru

Янукович оскаржив усунення з посади президента. ОАСК зареєстрував позов

Янукович оскаржив усунення з посади президента. ОАСК зареєстрував позов Фото: екс-президент України Віктор Янукович (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Окружному адміністративному суді Києва зареєстрували позов екс-президента України Віктора Януковича. Він оскаржив в судовому порядку постанову Верховної ради за 2014 рік.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Telegram-канал представниці Верховної ради в Конституційному суді Ольги Совгирі.

"У Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього президента України В. Януковича до Верховної ради України (справа 640/34786/21)", - повідомила вона.

За її словами, справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної ради підсудні Верховному Суду як суду першої інстанції, а не ОАСК.

"Натомість у цьому позові заявлено позовні вимоги "про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення", що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог", - зазначила Совгиря.