ua en ru

НСЖУ розповіла подробиці затримання українського журналіста в Білорусі

НСЖУ розповіла подробиці затримання українського журналіста в Білорусі Фото: Сергій Томіленко (facebook.com-sergiy.tomilenko)

В квартирі провели обшук затриманого

Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко розповів подробиці затримання українського журналіста Павла Шаройка в Білорусі. Про це розповів голова НСЖУ в Facebook.

"Український журналіст Павло Шаройко був затриманий в Мінську 25 жовтня. У той же день в квартирі, де Павло живе з сім'єю - дружиною Оленою і дочкою - був проведений обшук. Затримання (арешт) проведено Комітетом держбезпеки Білорусі. Павлу надали тільки державного адвоката. Тобто наданого білоруською владою", - заявив Томіленко.

За його словами, про залучення іншого адвоката від українського посольства Білорусі нічого не відомо.

"З сім'єю Павло спілкується листами. Перше прийшло до дружини поштою тільки через півтора тижні", - додав голова НСЖУ.

Також, Томіленко запропонував об'єднати зусилля Національного радіо (НСТУ), де Павло працює штатним кореспондентом, і МЗС України для залучення незалежного кваліфікованого адвоката.

"При цьому Національний союз журналістів України продовжує вимагати від білоруської влади негайного звільнення нашого колеги", - резюмував він.

Подробиці. Українського журналіста Павла Шаройка було затримано в Мінську 25 жовтня. Того ж дня у квартирі, де Павло міш...

Опубліковано Sergiy Tomilenko 17 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що власного кореспондента "Українського радіо", громадянина України Павла Шаройка затримали в Білорусі.