ua en ru

Новий закон про регулювання валютного ринку буде представлений у 2017 році, - НБУ

Новий закон про регулювання валютного ринку буде представлений у 2017 році, - НБУ Фото: у 2017 НБУ представить новий закон

Документом передбачено спрощення валютного регулювання

У другому кварталі 2017 року буде представлений новий проект закону про регулювання діяльності валютного ринку. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде створено новий закон, ми його попередньо назвали ЗУ "Про іноземну валюту", і він буде основним законодавчим актом, який буде регулювати діяльність валютного ринку", - заявив Чурий.

За його словами, нове законодавство передбачатиме спрощення валютного регулювання, виведення на підзаконний рівень обмежень та регуляцій, а також чіткий розподіл повноважень центральних органів влади в законодавстві.

"Цей проецесс вже почався. За нашими планами, ЗУ "Про іноземну валюту" буде представлений у другому кварталі 2017 року ", - зазначив Чурий.

Підготовка нового валютного законодавства здійснюється за підтримки фахівців з Європейського Союзу в рамках проекту EU-FINSTAR.

Нагадаємо, Рада прийняла за основу законопроект про детінізації валютообмінних операцій.