ua en ru

Новий топ-менеджмент "Укртелекому" буде відвойовувати лідируючі позиції компанії, - експерт

Характер вибору нових топ-менеджерів "Укртелекому" свідчить про те, що найближчим часом провайдер буде намагатися працювати на телеком-ринку домінуючою манері і спробує зайняти лідируючі позиції. Про це заявив у коментарі газеті "Комерсант. Україна" заступник директора Інституту інформаційного суспільства Ярослав Павловський.

Нагадаємо, 10 жовтня головою "Укртелекому" був призначений Лаша Мікава, який раніше очолював телекомунікаційної групи Vega. Він буде відповідати за забезпечення стратегічного управління підприємством підготовку програми розвитку суспільства та контроль за її реалізацією. Одночасно директором компанії був призначений Ігор Кравець, завдання якого-забезпечувати поточну операційну діяльність компанії та реалізацію узгодженої стратегії розвитку.

За словами голови наглядової ради "Укртелекому" Леоніда Нетудихати, поділ операційного і стратегічного управління компанією буде сприяти підвищенню ефективності роботи, запобігає можливий конфлікт інтересів і концентрацію повноважень в руках однієї людини. "Такий підхід забезпечить максимально ефективне виконання завдань, які ставлять перед компанією акціонери",- прокоментував Нетудихата.

"Говорити про те, що найближчим часом будуть швидко розвиватися нові технології, передчасно, проте ймовірно, що в найближчому майбутньому можливий переділ "правил" в телекомунікаційній галузі", - зазначає Павловський. Він також вважає, що широко обговорюється об'єднання провайдерів Vega і "Укртелеком" рано чи пізно відбудеться, але не зараз.