ua en ru

Новий склад Ради буде легітимним, - заступник голови ЦВК

Новий склад Ради буде легітимним, - заступник голови ЦВК
Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера заявив, що новий склад Верховної Ради України буде легітимним, незважаючи на неможливість обрання депутатів у деяких виборчих округах.

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера заявив, що новий склад Верховної Ради України буде легітимним, незважаючи на неможливість обрання депутатів у деяких виборчих округах. Про це Магера заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада України обрано. Восьмий скликання чекає початку своєї роботи і це, я думаю, буде вже досить скоро", - заявив Магера.

За його словами, ЦВК не зможе встановити результати в 12 округах Автономної Республіки Крим, 9 одномандатних округах Донецької області та в 6 одномандатних округах Луганської області, а також в 2 округах р. Севастополя.

Нагадаємо, згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.